Nagyszerű kritikát kapott Mici talkshow - DUOL.hu

2021.08.02

A Dunaújvárosi hírportál írt pozitív kritikát Mici talkshowról. Balla Tibor írását lent olvashatják.

Valóban van egy olyan érzés az emberben, mintha két barátnő beszélgetésébe hallgathatna bele titkon Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap
Valóban van egy olyan érzés az emberben, mintha két barátnő beszélgetésébe hallgathatna bele titkon Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Mondjanak még egy helyet, ahol kulturális műsorra a fák árnyékában egy pohár hideg limonádéval várják a nézőt! Biztos van, de régen éreztem ennyi törődést a szervezők részéről, mint Rácalmáson, a művelődési ház előtti rögtönzött színpad mellett. És az idő is röpült Nyertes Zsuzsával, a szőke nő skatulyába szorult színésznővel. Vagyis inkább a mögötte megbúvó nagyon is emberi emberrel.

Szerencsénkre Szabó Gabi Mici, a Rádió Bézs műsorvezetője igent mondott Kundra Anikó kérésére, hogy hozza el az Egy kávé Micivel című rádiós műsorát a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtárba, beszélgessen közönség előtt neves vendégeivel. Aki ott volt, pontosan tudja, mennyire különleges élmény volt az Elek Ferenccel eltöltött bő óra, és most kedden sem kellett csalódnia annak, aki nem riadt meg a hőségtől, és ott ült a szabadtéri székek egyikén. Mert bár vendégeit jellemzően ismerősként üdvözölhetjük, életük minden rezdüléséről tudósít a sajtó, szakmájuk a rivaldafényben zajlik, mégis mindig megtudhatunk valami újat is róluk Mici beszélgetésein. Valahogy más a nexus, más a megközelítés, más a hangulat.

Nyertes Zsuzsa az idősebb és a középkorosztály nappalijában állandó vendég volt, hiszen 1983-ban, amikor elvégezte a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, azonnal a tenyerére emelte a szakma és a közönség egyaránt, lényegében karrierje azóta is töretlen. Már ebben is olyan aspektusra kérdezett rá a műsorvezető, amire kevesen gondolnak, vagy kevesen merik megkérdezni, jelesül, hogy a filigrán szőke szépségnek sokan tettek-e ajánlatot a kollégák, a rendezők közül, és a pályatárs színésznők irigykedtek-e rá a hirtelen jött óriási siker miatt. Nyertes Zsuzsa, vagy ahogy a szakmában becézik, „nyerő” ahogy előzetesen megígérte, őszintén válaszolt a szokatlan kérdésre.

Mégpedig azt, hogy egyrészt akkor még annyira fiatal és naiv volt, hogy nem is értette, ha valaki burkolt ajánlatot tett, másrészt már akkor „védett” volt, hiszen élete párja már akkor is mellette volt, és egyszerűen csak annyit mondott, hogy szerelmes vagyok Attilába. Kolléganői pedig vagy nem irigykedtek, vagy jól titkolták, mert ő nem vett észre ebből semmit. Attilával ma is együtt vannak, és bár nem házasok, de együtt készülnek élete utolsó nagy szerepére, a nagymama szerepre, együtt várják az unokákat.

Természetesen szóba kerültek azok a pályatársak, akik meghatározóak voltak, vannak az életében, úgy mint Antal Imre, Bodrogi Gyula, Puskás Tamás, Böröndi Tamás, vagy Straub Dezső, és sorolhatnánk, de olyanról is szó esett, amiről ritkán, a színésznőben megbúvó költőről. Nyertes Zsuzsa édesanyjához írt versét előadta: Nyertes Zsuzsa.

Nyilvánvalóan nem fogok mindent apróra elmesélni a beszélgetésből, lehetetlen tökéletesen visszaadni annak hangulatát, ahhoz el kell menni, ott kell lenni. Erre augusztus 24-én lesz lehetőség legközelebb, amikor Badár Sándorral ülnek le kávézni. Rekeszizmokat előkészíteni!

Forrás: https://www.duol.hu/kultura/helyi-kultura/egy-kave-mellett-kiderult-ki-a-nyero-es-tenyleg-az-e-4540208/