A Krónika Videómagazin oldalán is megjelentünk

2019.02.21

A könyv a nagy szóvivő generációról szól, kicsit történelem, kicsit pedig tankönyv. Szabó Gabi egy focicsapatnyi szóvivővel készített interjút, szám szerint tizeneggyel, amelyből 8 -an részt is vettek a Groupama Arénában rendezett sajtótájékoztatón. A szóvivők olyanok mint a családtagok, beköltöztek a nappalinkba, bevésődtek a tévénézők, a rádióhallgatók emlékezetébe. Mégis keveset tudunk róluk ...

Hanga Zoltán - Fővárosi Állat -és Növénykert szóvivője - elmondta, hogy már srác korában is az állatkertet tartotta a legizgalmasabbnak és minden szabadidejét ott töltötte.

Kavalecz Imre - MÁV örökös szóvivője - arról beszélt, hogy a hangjuk a legfontosabb fegyverük és ő még járt beszédtechnikára Fischer tanár úrhoz.

Hardy Mihály - Budapest Airport és Tesco szóvivője - elmesélte, hogy már megjárta a legnagyobb csúcsokat, volt moszkvai tudósító és híradó főszerkesztő is, de amikor felkérték a repülőtér részéről a szóvivői munkára, azt gondolta "ez egy álomállás".

Sipos Jenő - Vám- és Pénzügyőrség, NAV, MLSZ szóvivő - azt mondta, hogy a jó szóvivő olykor újságíró, olykor sajtós, olykor pszichológus és egy kicsit csibész is.

Orodán Sándor - Belügyminisztérium és Határőrség szóvivője - szerint, aki nem stressztűrő, ne akarjon szóvivő lenni.

Dobson Tibor - Tűzoltóság és Katasztrófavédelem szóvivője - azt mondta, már megszokta, hogy ő jobbára rossz hírekkel szolgál.

Ahogy Garamvölgyi László a rendőrségnél, úgy Borbély Zoltán az ügyészségnél, imádják a szakmájukat, ami átjön a képernyőn.

Győrfi Pál - Országos Mentőszolgálat - pedig nem elkésett a sajtótájékoztatóról, hanem úton volt, ahogy gyakran a vasárnapi ebédről rángatják el, de ez már csak ilyen szakma 0-24 óráig tart.
Végül azt is megtudtuk, hogy bár többük tanítja valahol a kommunikációt, maga a szóvivőség nem tanulható - érzék kell hozzá! 11 név, 11 sztori, 11 napra könnyed olvasnivaló!

Megjelent az Andonik Média - Sportmarketing támogatásával.
Kiadó: Colorcom - https://colorcom.hu/

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika.
Szöveg: Szabados Julianna.
Megjelenik: Krónika Videómagazin.

Forrás: https://kronikavideomagazin.hu/2019/02/21/a-szovivok/