A Szóvivők az Erzsébetváros márciusi számában

2019.03.25

Az Erzsébetváros lap márciusi számában számolt be (a cikk a március szám 8. oldalán található: letölthető innen ) a Roadshow első állomásáról, ahol Mici, nyolc szóvivő társaságában mutatta be - a budapesti Veritas Wienbar-ban - az Egy Kávé Micivel  - A Szóvivők című könyvét.  A teljes cikk szöveges változata lentebb olvasható:

Március 6-án a Dohány utcai Veritas Winebar adott otthont egy könyvbemutatónak, melyen részt vett Sipos Jenő, Kavalecz Imre, Hardy Mihály, Győrfi Pál, Hanga Zoltán és Sógor Zsolt szóvivő, akiket
mindannyian jól ismerünk a tévéből, rádióból, újságokból. Többek között ők is szereplői Szabó Gabi Mici interjúkötetének. A szóvivők soha nem hallott történeteket, részleteket meséltek el a szerzőnek, aki szerint méltatlanul keveset tudunk róluk, hiszen szakmai munkájukon kívül nem ismerjük őket.

Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője például első munkájáról mesélt. "Az első hír  szóvivőként talán az volt, amikor elloptak egy kígyót az állatkertből. Egy kutyafejű boa volt. Egyszerűen ellopta valaki a terráriumból a szellőzőn keresztül. Azonnal világgá kürtöltük, és nem csak a hazai médiumok voltak tele az üggyel, emlékszem, még egy bangladesi weboldalon is ott volt a hír. A nyilvánosság, az a tény, hogy ekkora felületen foglalkozott a történtekkel a sajtó, alapvetően változtatta meg a tolvaj nézőpontját. Nem tudta menedzselni a helyzetet, úgyhogy visszahozta szépen a kígyót az állatkertbe. De nem úgy, hogy szembenézett volna velünk, és vállalja a rizikót, hogy bilincsben elviszik, hanem beletette egy kispárna huzatába, és az akkori kenguruház melletti oldalon lévő női wc-ben, egy lehajtott ülőkén hagyta."