Egy kávé Micivel-Talkshow … az Olvasás Világnapján is, Rácalmáson!

2021.09.03

Szabó Gabi Mici a Rádió Bézs műsorvezetője, A Szóvivők és A Szóvivők újratöltve című könyvek írója, az elmúlt öt év alatt, majd ötszáz vendéggel beszélgetett műsoraiban a budapesti stúdióban, de ezúttal ismét élőben, közönség előtt - a járvány szabályokat is betartva - faggathatja vendégét.

A Talkshown ezúttal egy "Címlapsztori"! Az Olvasás Világnapja apropóján, ismét egy íróval ismerkedhet meg közelebbről a közönség, amúgy "micisen". Az író, aki úgy mutatkozik be, hogy "Hallo, itt Mel Gibson", a PrímaPrimissima díjas publicista, a Nők Lapja vezető újságírója, aki híres rajongója és szakírója az ökölvívás és a birkózás sportnak is. Szegő András...A név fogalom. Legenda.

Ő, az Interjúkirály! Sajátos stílusa, humora, opera iránti rajongása, hogy hogyan segíti őt az eredeti, senkivel össze nem téveszthető íráshoz? Hogy vajon neki ki a kedvenc írója, ő kitől tanulta, no és ő hogy tanítja? No és egy diszlexiás lehet író?

1965-ben az UNESCO szeptember 8-át nevezte ki az olvasás nemzetközi napjává. Céljuk, hogy felhívják az írás-olvasás készségének fontosságára az emberek figyelmét: az írni és olvasni tudás alapvető emberi jog, a tanulás alapköve. Az olvasás nem csak tanuláshoz szükséges: kikapcsolódás, amelynek során fejlődik az ember szókincse, memóriája, kreativitása. Egyszerre hat a képzeletre és az érzelmekre is.

Az érdeklődők együtt kávézhatnak a vendégekkel és műsor után megvásárolhatják és dedikáltathatják Szabó Gabi Mici és Szegő András könyveit is a Rácalmási Közösségi Ház és Könyvtárban.

Cím: Rácalmás, Szigetfő u., 2459 - Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár
Dátum: 2021 szeptember 8. szerda 18h