Érden jártak a "nagy" szóvivők - cikk az erdmost.hu oldalon

2021.05.29

A szóvivők nagy generációját bemutató könyvek főszereplői közül Sipos Jenő MLSZ szóvivő, Danks Emese, egykori kormányszóvivő, G.Németh György, a Westel, majd a T-Mobile szóvivője és más egykori ismert emberek találkoztak ma Érden Lajsz András romkocsmájában, hogy meséljenek hivatásukról.

Szabó Gabi Mici roadshowja talk-show formájában, a szóvivőkkel járja az országot 2019 tavasza óta. A műsorvezető két könyvet írt összesen huszonkét szóvivőről , akikkel izgalmas interjúkat készített. A szóvivők olyan sztorikat, részleteket meséltek el hivatásukról, munkájukról, a szóvivő-élet rejtelmeiről, amiket addig nem, vagy csak nagyon ritkán.

Mici szerint méltatlanul keveset tudunk róluk, hiszen szakmai munkájukon kívül nem ismerjük őket. Arra a kérdésre, hogy miért pont őket választotta és faggatta a szerző, Szabó Gabi Mici azt mondta: mert úttörők voltak egy teljesen új területen, új feladattal, előzmények és tankönyvek nélkül. "Új szerep született a kommunikációban, új arcok lettek fontosak, közkedveltek, ismertek. Arcok, akik beköltöztek a nappalinkba is, bevésődtek a tévénézők, rádióhallgatók emlékezetébe, akiket sokszor még ma is szóvivői múltjuk, munkájuk miatt ismerünk fel az utcán, mégis alig tudunk róluk valamit."

Az Érd TV kérdésére Sipos Jenő elmondta, ha kell, a nap 24 órájában szóvivő. Van, hogy megállítják a szupermarketben vagy a benzinkúton, és bizony előfordul, hogy őt kérik számon a magyar válogatott éppen aktuális játékával kapcsolatban. Azt mondta, mindenkivel szívesen elbeszélget, hiszen hivatásának érzi, hogy bármikor bárkinek korrekt válaszokat adjon.

Forrás: https://erdmost.hu/cikk/erden-jartak-nagy-szovivok