Szabó Gabi Micit faggatta a Városházi Híradó újságírója

2022.01.30

Január 26-án, a budafoki Városházi Híradó című újságban jelent meg, a Micivel készített interjú. A Tamás Angéla által írt teljes cikket itt olvashatják el...

A Múzeum tervét még dédelgeti, de megvalósulásáig sem ül tétlenül a Rádió Bézs műsorvezetője, Szabó Gabi, alias Mici. A budafoki rádiós munkái és alapítványi teendői mellett decemberben a MűShowrvezetők című interjúkötettel jelentkezett a könyvpiacon. A 2019-ben megjelent Szóvivők és a rá egy évre napvilágot látott Szóvivők újratöltve című munkái után ismét tizenegy meghatározó személyiséggel készített interjút - most a televíziózás, valamint a rádiózás hőskorából és jelenéből.

- Milyen szempontok alapján választotta ki a könyv szereplőit?

- A televíziózás kezdeti időszakától kezdve és a rádiózás legutóbbi negyven-ötven évét felölelve igyekeztem minden évtizedből kiemelni azokat a műsorvezetőket, akik humort csempésztek a műsorukba, és a kornak megfelelő show-t csináltak. A válogatás azonban teljesen szubjektív, a számomra különleges emberek közül csak tizenegyen kerülhettek a könyvembe. Nagyon jókat beszélgettem a 85 évesen is jégkorongozó Egri Jánossal, a Poptarisznyát még ma is vezető B. Tóth Lászlóval, a kvízjátékok nagymesterének tartott Vágó Istvánnal, az ATV-s Kárász Róberttel, az újonnan indult Sportrádió munkatársával, Harsányi Leventével, és Sípos Jenő szóvivő unokatestvére, Mohai Gábor is a tizenegy úr egyike. Ő a 70-es évek végétől kezdve huszonhét éven át tévébemondó volt, és emellett rádiózott. Ma a Kossuth és Bartók rádió állandómunkatársa.

Legközelebb a Záborszky Pincébe terveznek közös műsort, ahol a szerző reményei szerint a Szóvivők-MűShowrvezetők is sikert arathatnak majd.

Tamás Angéla